Tue. Apr 7th, 2020

Badkuip kopen

2 min read

Badkuip kopen? In bad gaan is voor veel mensen al jaren niet meer enkel om schoon te worden. De meeste mensen nemen een bad om even lekker te relaxen. Om deze reden worden badkuipen ook alsmaar luxer en comfortabeler gemaakt. De combinatie van een comfortabele badkuip en een goed boek of leuke film zorgt samen met het warme water voor een ultiem relaxmoment. De badkuipen die Budget-sanitair.nl in het assortiment heeft zijn hier allemaal uiterst geschikt voor. Bekijk ook even onze badaccessoires om uw badbeleving compleet te maken.

Badkuipen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heeft sanitairwinkel standaard badkuipen, vrijstaande badkuipen, hoekbadkuipen, zitbadkuipen en badkuipen met whirlpoolopties. De badkuipen zijn daarnaast in diverse formaten te koop. Het is namelijk wel prettig om niet opgevouwen in bad te hoeven zitten wanneer u lang bent. Als u klein bent wil u niet telkens onderuit zakken. In dat geval is een kleinere badkuip misschien fijner. Het is belangrijk dat uw bad volledig aansluit bij uw eigen wensen.

Houd rekening met de volgende dingen

Bij het kopen van een badkuip is de maat van het bad natuurlijk vooral iets om rekening mee te houden. Wat past er in uw badkamer? Heeft u alle ruimte, dan maakt de maat niet zoveel uit. Maar in een kleine badkamer is het zaak om goed te meten en naar de indeling te kijken. Badkuipen zijn er in vele soorten en maten, en ook in kleine badkamer is er vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Een ander criterium is hoe u het bad gaat gebruiken. Baddert u graag alleen? Of liever met uw partner, of zelfs met het hele gezin? Dat kan allemaal. Bedenk maar wat u wilt.

Houdt ook altijd rekening met het gewicht van bepaalde baden. Onze massieve vrijstaande baden en whirlpoolbaden kunnen soms wel meer dan 200 kilo wegen. Het is dus van belang om voldoende personen beschikbaar te hebben om het product op de plaats van bestemming te krijgen. Ook bij het installeren is het dan prettig om met meerdere mensen te zijn, dat maakt het een stuk gemakkelijker. Een leeg badkuip kan dus al zwaar zijn, maar een badkuip gevuld met water legt pas echt gewicht in de schaal. Een gevuld massief vrijstaand bad of grote whirlpool kan wel 700 tot 1000 kilo wegen. De vloer moet dus wel geschikt zijn om dat gewicht te kunnen dragen. Ga daarom van tevoren na of de dragende constructie van uw badkamervloer daar wel op berekend is.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may have missed