Tue. Apr 7th, 2020

Crosstrainer artikelen

2 min read

De crosstrainer is een fitnessapparaat wat zeer geschikt is om mee af te vallen. Daarom wordt de crosstrainer meer en meer populair, zowel in de sportschool als voor thuisgebruik. Maar waarom? En nog belangrijker, hoe?

De crosstrainer is een van de meest bekende fitnessapparatuur. Lekker makkelijk in gebruik en eenvoudig thuis neer te zetten. Het is een oefening dat geen ervaring behoeft en daardoor ook erg in trek is bij zowel de beginnende als de ervarene sporters!

Welke voordelen biedt een crosstrainer?

Maar waarom nou een crosstrainer? Een crosstrainer is een fitnessapparaat wat door zo goed als iedereen te gebruiken is. De eenvoudige beweging voorziet jouw lichaam van een full-body workout. Zowel het onderlichaam als het bovenlichaam is constant in beweging. Bij een crosstrainer worden namelijk ook de armen constant gebruikt en daardoor ook je buik- en rugspieren.

Het is uiteraard ook mogelijk om je armen niet te gebruiken en deze langs het lichaam te houden, toch raden wij aan om de armen zeker mee te laten doen in de training. Op deze manier zal jij het snelste resultaat zien!

Daarnaast biedt een crosstrainer een zeer prettige beweging voor het lichaam. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen, hoeven je gewrichten geen klappen op te vangen tijdens het neerkomen van je voeten. Dankzij de gecontroleerde beweging op de voetpedalen ontlast je de gewrichten en een blessure oplopen op een crosstrainer is hierdoor bijna niet voor te stellen!

Wanneer jij momenteel al last hebt van een blessure is een crosstrainer voor jou wellicht het ideale apparaat om toch aan het sporten te komen.

Crosstrainer artikelen

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may have missed